Surse AEP au declarat pentru bugetul.ro că mai mulți jurnaliști români ar fi încasat bani de la Ludovic Orban pentru a lansa atacuri dure la adresa lui Klaus Iohannis, dar și la adresa lui Florin Cîțu.

Mai exact, potrivit surselor citate, este vorba despre jurnaliști  precum Oreste, Dan Bucura, Oana Stănciulescu și Grigore Cartianu, care ar fi fost plătiți cu zeci de mii de lei pe lună pentru a-i ataca pe premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, prn intermediul rețelelor de socializare, dar și prin poziționările susținute la emisiuni televizate. Totodată, pentru sumele pe care le-ar fi primit, aceștia trebuiau să îl apere pe Ludovic Orban. 

Sursele citate au mai declarat că toate contractele dintre PNL și acești jurnaliști au fost semnate în perioada în care președinte al PNL era Ludovic Orban. De menționat este faptul că toate aceste aspecte se pot observa din prestațiile lor de la tv sau din postările pe paginile de Facebook.

Câți bani primeau jurnaliștii

Aceștia aveau de spus doar cuvinte de laudă la adresa lui Ludovic Orban, pe când premierul demis Florin Cîțu și șeful statului Klaus Iohannis erau criticați aspru în continuu.

În ceea ce privește sumele încasate, potrivit surselor citate, Oreste ar fi fost plătit de PNL cu 35.000 lei pe lună, Dan Bucura – 17.000 lei/lună, Oana Stănciulescu – 15.000 lei/lună și Grigore Cartianu – 12.000 lei/lună.

Meseria acestora ar fi fost destul de simplă. Potrivit unor postări pe rețelele sociale, Dan Bucura îl lăuda pe fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, că “într-un mod diplomatic, a șters pe jos cu președintele Iohannis”, în timp ce premierul Cîțu era numit “mic dictator” sau “inabil politic”.

La rândul ei, jurnalista Oana Stănciulescu spunea într-o postare pe pagina personală de Facebook că Ludovic Orban este singurul “care mai poate redresa PNL” și făcea apologia fostului președinte al partidului, în timp ce Florin Cîțu era atacat deseori în postări pe pagina sa de Facebook.

Grigore Cartianu avea și el postări asemănătoare. Acesta scria că Ludovic Orban este unul dintre puținii politicieni care se țin de cuvânt, în timp ce Florin Cîțu este comparat cu Victor Ponta sau Viorica Dăncilă.