Ludovic Orban vine cu soluția pentru rezolvarea crizei politice: Este o urgență națională

Declarațiile fostului lider al Partidului Național Liberal (PNL) vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, în cadrul unei declarații de presă, că partidele vor fi convocate la discuții săptămâna viitoare.

„Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională și trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieșirea din acest impas politic este o chestiune care ține exclusiv de voință și bună-credință, nu de presupuse exerciții de reflecție și penitențe din partea partidelor”, susține Ludovic Orban.

Care este soluția

Fostul premier al României este de părere că soluția acestei crize guvernamentale este refacerea coaliției ”jurul Partidului Național Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale”.

„Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să învețe acum să conducă un Guvern. Alternativa, în actuala ecuație și configurație parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziție, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susținerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid și evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, mai spune Ludovic Orban.

Fostul președinte al Camerei Deputaților i-a îndemnat pe toți actorii politici și instituționali să dea dovadă de maturitate și responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României, cât și viitorul Partidului Național Liberal.

Amintim că în cursul zilei de marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.