Conform surselor din PNL, Ludovic Orban ar putea ca de la începutul săptămânii viitoare să își anunțe plecarea din PNL, alături de un număr de circa 15 parlamentari. Negocieri se poartă cu mai mulți parlamentari, asta pentru că Orban ar intenționa să își construiască grupuri la Camera Deputaților și la Senat.

La începutul săptămânii viitoare expiră și termenul de 15 zile dat de Ludovic Orban lui Florin Cîțu de a activa demisia de la șefia Camerei Deputaților. Este foarte posibil ca la începutul săptămânii viitoare, Ludovic Orban să demisioneze de la șefia Camerei Deputaților și totodată să anunțe plecarea din PNL.

Ludovic Orban a spus și public posibilitatea de a veni cu o nouă construcție politică:

”Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus Orban.

Ludovic Orban îl atacă pe Klaus Iohannis

Cu puţin timp înainte de alegerile interne din PNL şi mai ales după ce a pierdut preşedinţia partidului, Ludovic Orban şi-a schimbat radical discursul la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Președintele și-a dorit să fie Cîţu președinte, că să nu fiu eu. După 1 ianuarie, eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea”, declara recent Ludovic Orban pentru Realitatea TV.

Parteneriatul dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban a fost unul solid şi a început în campania electorală pentru prezidenţiale. În tot acest timp, liderul liberal a beneficiat de sprijinul preşedintelui, chiar şi în momentele dificile din punct de vedere politic pentru PNL, cum ar fi rezultatele din alegerile parlamentare. Liberalii au ieşit atunci pe locul doi în preferinţele electoratului, însă au format totuşi Guvernul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin