Cu puţin timp înainte de alegerile interne din PNL şi mai ales după ce a pierdut preşedinţia partidului, Ludovic Orban şi-a schimbat radical discursul la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au în spate un parteneriat solid

„Președintele și-a dorit să fie Cîţu președinte, că să nu fiu eu. (…) După 1 ianuarie, eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea”, declara recent Ludovic Orban pentru Realitatea TV.

Parteneriatul dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban a fost unul solid şi a început în campania electorală pentru prezidenţiale. În tot acest timp, liderul liberal a beneficiat de sprijinul preşedintelui, chiar şi în momentele dificile din punct de vedere politic pentru PNL, cum ar fi rezultatele din alegerile parlamentare. Liberalii au ieşit atunci pe locul doi în preferinţele electoratului, însă au format totuşi Guvernul.

Ce s-a schimbat totuşi între timp?

Jurnalistul Dan Andronic scrie că, potrivit surselor EvZ, Ludovic Orban se simte hărţuit prin intermediul dosarelor instrumentate de procurorii DNA. Orban s-ar fi plâns mai multor apropiaţi de acest lucru. Deocamdată, el nu este vizat direct de aceste dosare, ci persoane apropiate de el.

Se pare că Ludovic Orban ar fi fost cel mai afectat de chemarea la DNA, de mai multe ori, a Mădălinei Hristu, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului preşedinte PNL. Procurorii DNA au deschis un dosar privind neregulile de la groapa de gunoi de la Vidra.

Despre respectivele nereguli a vorbit şi Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii Naţionale de Mediu. Se pare că în afacerile cu groapa de gunoi de la Vidra este implicat şi Ninel Caval, cel bănuit că reprezintă interesele Mafiei Italiene în România, prin intermediul firmei Eco Sud, potrivit Puterea.ro. Ninel Caval este responsabil de sectorul deșeurilor și controlează prin societatea ECO SUD SA piața deșeurilor din Bucuresti și Ilfov.

Obiectivele lui Ludovic Orban, după ce a pierdut şefia PNL

Chemarea la DNA a Mădălinei Hristu este doar unul dintre motivele de nemulţumire ale lui Ludovic Orban, iar politicianul este hotărât să lupte în acest „război” până la capăt. Liberalul e gata să sprijine un demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, chiar dacă pentru asta va fi nevoie şi de implicarea PSD.

Însă principalul obiectiv al lui Ludovic Orban este să rupă cât mai mulți parlamentari PNL și să formeze un nou partid.