Mai exact, Ciolacu susține că PSD ar fi făcut mai multe sesizări în timpul numărătorii oficiale a voturilor și nu numai. Totodată, el a amintit de filmările din acele nopți în care oamenii plecau cu sacii în spate.

Liderul PSD așteaptă comunicatul oficial pentru a afla adevărul și speră ca Clotilde Armand să demisioneze din funcție în cazul în care se dovedește că a pierdut într-adevăr alegerile locale.

“Cunoaştem sesizările făcute de PSD şi nu numai din timpul numărătorii oficiale a voturilor. Presupun că nu am uitat filmările din acele nopţi, în care se pleca cu saci în spate. Haideţi să aşteptăm comunicatul oficial, cum este corect, şi să vedem adevărul. Eu cred că doamna primar de la Sectorul 1, în cazul în care se dovedeşte că a pierdut alegerile, îşi va da demisia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, Ciolacu susține că se insistă foarte mult pe desființarea SIIJ, în condițiile în care social democrații au spus ca această secție nu fie desființată până nu va ieși la lumină dosarul alegerilor de la Sectorul 1.

“Din ce ştiu eu, din campanie, noi nu eram transparenţi. Eu sunt reprezentantul ciumei roşii. Ni s-a promis transparentizare, profesionalizare. Acum observăm înverşunarea avută cu desfiinţarea SIIJ. Am spus că nu se va desfiinţa SIIJ până când nu se va face lumină în dosarul cu alegerile de la Sectorul 1”, a mai spus Marcel Ciolacu la DCNews.

Clotilde Armand nu își poate păstra funcția

Liderul PSD a mai adăugat că nu înțelege cum s-a putut ajunge aici, iar în momentul de față este vorba despr eo fraudă electorală în Capitala României. El susține că nu rezultatul este important ci cine sunt persoanele implicate în această situație.

Ciolacu susține că Clotilde Armand nu poate rămâne primarul Sectorului 1, în contextul în care s-ar dovedi că a ajuns să ocupe această funcție, prin fraudă. El a adăugat că așteaptă explicațiile oficiale pentru a comenta subiectul.

Să vedem ce infracţiuni au fost identificate. Cum s-a putut ajunge aici? (…) În acest moment vorbim de o fraudă electorală în sectorul 1 al Capitalei României. Vom vedea cine este implicat şi cine a facilitat această fraudă.

Nu doar rezultatul este important, ci şi cine a fost implicat. Şi vom vedea apoi reacţia politică, în primul rând a celor în culpă, dacă se dovedeşte că e aşa, dar şi pe a noastră. Dar eu consider că nu poţi rămâne primarul sectorului 1, când se dovedeşte că ai ajuns acolo prin fraudă. Poate e neglijenţă, asta ar fi altă discuţie. Să aşteptăm explicaţiile oficiale! Nu vorbim de o comună cu 1000 de locuitori. Vorbim de sectorul 1, de kilometrul zero al Capitalei României”, a mai spus preşedintele PSD.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei