Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei, ce este sărbătorită pe 9 mai. Social-democratul a cerut ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele din România. De asemenea, acesta a punctat că marile concerne trebuie să achite taxe la fel ca românii care muncesc și la fel ca și cei care dețin afaceri în țară.

„La 18 ani de la aderare toată clasa politică nu e în stare să găsească un punct comun. Interesele partizane trebuie să înceteze, ele sunt o frână în calea progresului și a dezvoltării. Nimeni nu ne garantează locul și rolul în Europa. Noi, cu toții, suntem cei care stabilim rolul și locul. E adevărat că în ultimii ani, clasa politică nu a reușit să folosească rolul în UE pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Nu cred în lucruri fantastice promovate iresponsabil de anumiți politicieni de dreapta. Acestea sunt zero dacă nu se simt în viața oamenilor.

Milioane de români trăiesc la limita sărăciei. Punerea în aplicare a pilonului european al drepturilor omului este esențială. Alături de stânga europeană, vom face tot ce este posibil ca salariul european să devină realitate. Cred că este momentul ca marile corporații să plătească impozite, la fel cum o fac companiile românești și românii.

Cred că avem datoria să fim alături de toți cei ce muncesc din greu, peste ceea ce este legal”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul evenimentului „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Europei

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, că anul acesta sărbătoarea de 9 Mai a venit într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre, însă “provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european”.

„Sărbătorim astăzi, 9 mai, Ziua Europei, într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre. Este o bună ocazie să reflectăm asupra lecţiilor învăţate din experienţa ultimului an, dar şi un moment potrivit în care, pe fondul eforturilor de redresare şi al speranţelor reînnoite, putem realiza o proiecţie asupra viitorului Uniunii. Este, aşadar, un prilej de analiză, dar şi de reafirmare a principiilor şi a obiectivelor de bază ale Uniunii”, declara Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu