În timpul unui program artistic pentru evenimentul Zilele Clujului, Florin Piersic a avut parte de o întrerupere neașteptată, când un cerșetor și-a pus pălăria pe una dintre scările care duceau spre scenă. Întrerupându-și spectacolul, Florin Piersic i-a adresat câteva cuvinte bărbatului.

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că vă fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici?”, i-a spus Florin Piersic.

În ciuda plecării cerșetorului din apropierea scenei, actorul și-a continuat spectacolul.

„Bravo domnule, îmi place de ăsta! Un așa personaj aș putea juca eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicomicină. Ia uite, își pune și sacul aici… Noapte bună, culcă-te! Fii atent! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, a mai spus acesta.

Florin Piersic spune că nu l-a înjurat pe cerșetor

După ce s-au scris numeroase articole pe baza acestui subiect, cunoscutul actor a venit cu un mesaj în care spune că nu l-a înjurat pe cerșetor, așa cum este prezentat în aceste articole.

„Aflu cu tristețe, că de câteva zile sunt pus la zid în presă pentru un episod petrecut la “Zilele Clujului”, în Piața Mare. De ce “cu tristețe”? Pentru că încă odată nevoia de senzațional, de titluri pompoase în fața cititorilor, nu are limite. Cine ar revedea -fară intenții rele- momentul respectiv- în care mă adresez unui om al străzii apărut la marginea scenei, ar auzi tonul cu care i-am vorbit și anume în gluma. N-am jignit în viață mea pe nimeni, cu atât mai puțin cum scrie presa că ”l-am înjurat”, dovada fiind că publicul prezent s-a și amuzat”, a postat actorul.

De asemenea, Florin Piersic a anunțat că nu doar o singură dată a oferit bani celor de pe stradă.

„Dacă am putut să fac bine cuiva în viața asta, am făcut. Cine mă cunoaște cât de cât, știe că n-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate și am dat tuturor aceeași atenție, fie că era vorba de o femeie de serviciu, academician, măturător de strada, sau șef de stat”, a mai precizat actorul.

Actorii au diferite reacții atunci când sunt întrerupți în mijlocul unui spectacol

Mai mult, Florin Piersic a precizat că este greu pentru actori atunci când sunt întrerupți în timpul unui spectacol, subliniind că fiecare are modul lui de a reacționa în astfel de situații.

„În general, este greu pentru un actor când trebuie să se prezinte în fata publicului, să fie bruiat, fie că e vorba de un telefon mobil sau de un personaj ca cel la care face presa referire. Mulți colegi de ai mei, într-o asemenea situație, opresc pur și simplu spectacolul. Nu e genul meu să fac asta și consider că felul în care a fost prezentat, exagerat fie spus, “incidentul”, este făcut cu rea voință”, a mai precizat îndrăgitul actor.

Nu în ultimul rând, acesta a mai spus că preferă să rămână naiv și să spere că oamenii au rămas buni.

„Știu că nu toată lumea mă iubește și nici nu trebuie, dar aflând de toată aceasta tevatură, mă gândesc din nou la femeia aceea în vârstă, țăranca pe care am luat-o în mașină și care mi-a spus:”Dom’ Florin, așa s-o făcut lumea de re’, că mă mir că se mai face ziua”. Poate că trăiesc eu în niște timpuri în care, uneori, cu atâta schimbare în jur, parca nu-mi mai găsesc locul. Poate că o să-mi spuneți că am rămas un naiv, un visător, dar nu vreau să renunț, vreau să cred că așa este, că oamenii au rămas buni”, se arată în mesajul pe care Florin Piersic l-a publicat pe pagina sa de Facebook.