Recent, Florin Piersic s-a aflat în centrul unui scandal după ce a umilit un om al străzii. În timp ce actorul susținea un program artistic stradal, omul străzii și-a pus șapca pe treptele scenei. Florin Piersic i-a adresat mai multe insulte, și a încheiat spunând că omul era puțin turmentat.

Momentul a fost filmat și a devenit viral pe rețelele de socializare. Părerile în ceea ce privește reacția lui Florin Piersic sunt împărțite. Dacă unii au fost amuzați de întâmplare, alții au rămas șocați de atitudinea lui.

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că vă fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici? Bravo domnule, îmi place de ăsta!

Un așa personaj aș putea juca eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicomicină. Ia uite, își pune și sacul aici… Noapte bună, culcă-te! Fii atent! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, a spus atunci marele actor.

Florin Piersic, criticat după întâmplarea de la Cluj-Napoca

După întâmplarea de la Cluj-Napoca, o fostă colegă a lui Florin Piersic, Iulia Popovici, care este critic și curator de artele spectacolului, expert în programele culturale românești și europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent şi artele performative din Europa de Est, l-a criticat foarte dur. Mai mult, aceasta a făcut publică o telegramă trimisă de actor Elenei Ceaușescu.

„Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărât, că-i deranja „programul artistic” cu „cerșeală”. Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a d-lui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte. Din arhiva lui ANIC cel mic, Mihai Burcea.

P.S.: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu. Sunt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decât ceilalți”, a scris Iulia Popovici pe Facebook.

Telegrama trimisă de Florin Piersic Elenei Ceaușescu

Telegrama conține un mesaj de felicitare la adresa soției liderului comunist Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu, cu ocazia zilei sale de naștere. Documentul este extrem de relevant, întrucât în acea perioadă, arta și multe alte domenii de activitate erau aspru monitorizate de către autorități. Aceștia erau supuși unor controale stricte, iar dacă nu se conformau propagandei și ideologiei partidului, erau sancționați.

„Tovarășei academician doctor inginer Elena Ceaușescu (…),

Cu prilejul aniversării zilei dumneavoastră de naștere, cu deosebită stimă vă adresez felicitări și vă urez sănătate, fericire și multă putere de muncă în cativitatea politică și știintzifică de exceptzionala valoare spre binele întregului nostru popor.

Actorul Florin Piersic”, este mesajul notat în telegrama făcută publică de Iulia Popovici.