S-a dat lege. Aceasta capitală va interzice orice automobil care nu este electric

Trebuie menționat că interdicția se va aplica şi vehiculelor care rulează cu GPL precum şi automobilelor hibride începând din 2035. Noile reguli fac parte din încercarea UE de a atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon în 2050.

„Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorinţa regiunii de a opta pentru o tranziţie climatică care este una corectă din punct de vedere social”, a declarat preşedintele regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort, conform informațiilor transmise de stirileprotv.ro

Ce va mai fi interzis?

Vor fi interzise și scuterele diesel în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028 iar motocicletele vor fi permise numai până în 2035.

Potrivit Agenţiei pentru protecţia mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de CO2 în regiunea Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant începând din 1990.

Planul „The Low Emission Mobility Brussels” arată că autorităţile regionale susţin că acesta ar putea evita 100 până la 110 morţi premature pe an, legate de poluarea aerului în Bruxelles, şi ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor cu 65% până la 75% până în 2030.

Pentru a compensa pentru eliminarea mașinilor cu motoare diesel şi pe benzină, Guvernul regiunii Bruxelles intenţionează să instaleze 20.000 de staţii de încărcare electrice în regiune şi de asemenea să investească sume mari în mobilitate, inclusiv aproape un miliard de euro în transportul public numai în 2021 pentru a îmbunătăţi oferta şi accesibilitatea.

Sursă foto: Dreamstime