Cartea-interviu publicată de către fostul premier al României, Viorica Dăncilă, scoate la iveală detalii importante de viața sa în funcția de prim ministru.

În rândurile cărții publicate cu ajutorul unei jurnaliste, Viorica Dăncilă precizează de mai multe ori numele colegilor ei din Partidul Social Democrat. Printre aceștia se numără Marcel Ciolacu, Liviu Dragnea, Paul Stănescu și Adrian Gâdea.

Un pasaj din cartea fostului premier arată ce crede, de fapt, aceasta despre Liviu Dragnea, subliniind că acesta este motivul pentru care ea nu a fost trecută pe liste la parlamentare. Mai precis, Viorica Dăncilă este de părere că fostul lider PSD o urăște și că din acest motiv nu a fost prezentă pe listele respective.

Menționăm că există multe greșeli gramaticale în cartea Vioricăi Dăncilă și că citatele din acest articol sunt conforme cu textul cărții.

”(…) Cred că mă urăște, altfel nu îmi explic de ce, în închisoare fiind, a dat telefoane la oameni prin județ pentru a nu mă pune pe liste la parlamentare”,  spune Dăncilă.

Dăncilă îl consideră pe Paul Stănescu un laș

În cartea-interviu al fostului premier, Dăncilă spune despre Paul Stănescu că este un laș și că nu a avut curaj să spună că nu sunt de acord cu modificarea Codurilor Penale. Fostul prim ministru a mai spus că se comporta ca o slugă și a votat tot ce i s-a cerut, subliniind că nu Paul Stănescu nu era singurul în această situație.

“Aceiași oameni care s-au dus și au mințit îmi dădeau și mie aceleași mesaje, că a zis Liviu Dragnea, că a făcut Liviu Dragnea, dar eu am avut tăria să mă duc la el și să întreb, am avut tăria să spun adevărul, chiar dacă acesta nu era cel care mulțumeau pe Liviu Dragnea sau pe alții.”, se mai arată în cartea sa.

Viorica Dăncilă: Nu mi-a fost frică de ei

Social-democrata mai arată că ea a fost singură în fața a cinci bărbați și că nu le-a fost frică de ei. Ea a precizat că știe că va veni momentul în care aceștia vor fi condamnați de către oameni și partid pentru că au făcut foarte mult rău.

“Da, eram singură în fața a cinci bărbați. Nu mi-a fost teamă de ei. Acum știu că, la un moment dat, vor fi condamnați de oameni și de partid, pentru că au făcut foarte mult rău.

Ei spun că Liviu Dragnea a făcut rău acestui partid. Da, Liviu Dragnea a făcut rău PSD-ului, dar și ei periclitează partidul prin modul duplicitar de a acționa. Îl acuză pe Dragnea că a modificat legile justiției… Păi ei erau în Parlament.”, se mai arată în cartea acesteia.

Sursă foto carte: Antena 3

Sursa foto reprezentativă: INQUAM Photos, Octav Ganea