A fost jale la munte imediat după sărbători. Românii par să fi uitat de regulile impuse din cauza pandemiei de COVID și au luat cu asalt stațiunile de pe Valea Prahovei. Staţiunea Sinaia a fost sâmbătă la fel de aglomerată ca înaintea pandemiei.

Oamenii au stat la coadă şi 3 ore pentru a se putea da pe partie. La restaurante a fost aglomerație mare. Din cauza faptului că acestea trebuie să respecte regulile sanitare, adică nu au cum funcţiona la capacitate maximă, mulţi turişti nu au mai găsit niciun loc liber, pentru a lua masa. Românii s-au înghesuit la Sinaia,  oriunde au putut: la restaurante, gogoşerii, clătitării şi shaormerii.

Nervii multora au fost întinși la maxim. Din cauza aglomerației și a faptului că nu au putut mânca în tihnă, mulți turiști au răbuhnit și au acuzat dezorganizare totală. Tensiune maximă a fost și pentru cei care și-au dorit să stea doar o zi. Aceștia au fost nevoiţi să treacă iar prin traficul infernal în drumul spre casă.

S-au dat amenzi la greu

În paralel, jandarmii prahoveni au aplicat, sâmbătă, amenzi de 3.000 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie unora dintre turiştii care intenţionau să urce pe pârtiile de altitudine din Sinaia. La staţiile de îmbarcare de la instalaţiile de transport pe cablu s-au format cozi imense, iar turiştii au aşteptat în anumite zone chiar şi aproape două ore pentru a urca pe munte.

City managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait, a declarat, pentru Agerpres, că peste 5.000 de turişti au urcat pe pârtiile din golul alpin, autorităţile locale cerând suplimentarea efectivelor de jandarmi pentru a se asigura respectarea măsurilor impuse în contextul pandemic.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, la Sinaia, staţiune în care mii de turişti au stat la cozi imense pentru a urca pe pârtiile din golul alpin, au acţionat 20 de jandarmi, astfel încât instalaţiile de transport pe cablu să poată fi folosite în siguranţă. Jandarmii au aplicat şase amenzi în valoare de câte 500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie.