Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu vine cu noi vești pentru români. Acesta a anunțat, după ridicarea certificatului doveditor pentru un nou mandat de parlamentar, că va propune un proiect legislativ care vizează stoparea traseismului electoral la alegerile locale.

Mai exact, românii ar urma să nu mai aibă nevoie de viza de flotant pentru a vota la alegerile locale. Motivele invocate de deputat sunt destul de ample. Gigel Ştirbu a argumentat că în prezent pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali pot să voteze cetăţeni care obţin viză de flotant în zilele de dinaintea scrutinului şi apoi nu mai trec prin localităţile respective.

El a dat ca și exemplu situația din județul Olt, unde primarii au fost aleși de oameni care nu locuiesc în localitatea respectivă. de asemenea, el a mai amintit că există persoane care își fac viza fotant chiar și cu trei zile înainte de organizarea alegerilor, apoi nu mai apar în localitate.

Un nou proiect legislativ

„Primul proiect legislativ pe care l-aş propune, la care şi lucrez în acest moment, este pentru stoparea traseismului electoral. În judeţul Olt sunt localităţi unde primarii au fost aleşi de cetăţeni care nu locuiesc în acea localitate. Sunt oameni care îşi fac viză de flotant cu 3,4,5 zile înainte, o săptămână, o lună înainte de ziua alegerilor, se duc şi votează acolo iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate.

Voi iniţia un proiect legislativ prin care acei oameni care vor să îşi facă viză de flotant înainte de a vota să-şi facă viză cu un an înainte şi să locuiască acolo”, a declarat deputatul Gigel Ştirbu.

Decizia deputatului vine după ce spre deosebire de alte județe, în judeţul Olt, la alegerile locale din acest an, în mai multe localităţi rurale numărul alegătorilor de pe liste suplimentare a fost de ordinul sutelor.