Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta a anunțat în ședința de joi că Guvernul va aproba, prin hotărâre, alocarea unor sume din Fondul de rezervă pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistemul centralizat al populaţiei la Oradea, Timişoara şi Bucureşti.

„O hotărâre de guvern privind asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistemul centralizat al populaţiei – Oradea, Timişoara, Bucureşti”, a declarat Florin Cîţu, joi, în şedinţa de guvern.

Totodată, el a mai subliniat faptul că mai există și un alt proiect de hotărâre care a fost supus aprobării în şedinţa de joi. Acesta vine în sprijinul aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 de pasageri.

Ajutor pentru aeroporturi

„Şi o hotărâre de guvern pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 de pasageri, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi cauzate direct de această pandemie: Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău”, a mai declarat Cîţu.

În același timp, ministrul Finanţelor Publice a precizat că pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei se află şi alte câteva hotărâri de guvern care realocă resursele între ministere.

De menționat e faptul că Bucureștiul este unul dintre cele mai afectate orașe în ceea ce privește alimentarea cu energie termică. În urmă cu doar câteva zile, peste 3400 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură în plină iarnă.

Totodată, două termocentrale din Capitală nu furnizează agent termic în parametri. Termoenergetica și ELCEN anunță lucrări de mentenanță, dar sunt slabe șanse ca aceastea să dea rezultate pentru lunile de iarnă, așa că cel mai probabil, bucureștenii vor trăi niște luni cumplite în următoarea perioadă.