România a rămas fără jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice. Ce spune Ion Țiriac

România nu va mai avea jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice din Tokyo deoarece Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări, iar Patricia Țig a declarat că preferă să se concentrerze pe turneele WTA. Următoarea jucătoare de tenis care ar putea participa la Jocurile Olimpice este Sorana Cîrstea, însă Ion Țiriac spune că aceasta nu ar accepta invitația.

„Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul.

Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca! Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel!”, a declarat Ion Țiriac, potrivit digisport.

Atât Simona Halep cât și Patricia Țig au declarat că din cauza accidentărilor nu pot să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, însă, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă necesită mai mult timp, așa că am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirile cauzate de ratarea Roland Garros și Wimbledon”, a spus Simona Halep după ce s-a retras.

”Nu voi participa la Jocurile Olimpice…. Accidentări! N-am ce să lămuresc, nu joc şi… Asta am decis. Nu-mi pare rău pentru că fac ce simt că e mai bine pentru mine.”, a fost declarația Patriciei Țig.

Cine poate juca la Jocurile Olimpice

Tabloul simplu feminin este format din 64 de jucătoare. Chiar dacă primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA se califică automat, există două restricții importante. Jucătoarele trebuie săfi participat la cel puțin un eveniment de Fed Cup în ultimii 4 ani și nu sunt permise mai mult de 4 jucătoare din aceeași țară.

Sursă foto: Dreamstime