Omul de afaceri Ion Ţiriac, al doilea cel mai bogat român, potrivit TOP 300 Capital, a oferit detalii despre proiectul său de suflet de la Otopeni.

Ţiriac investeşte bani grei, deşi ştie că nu va scoate niciun profit financiar de pe urma lor

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul tenismen a explicat ce anume intenţionează să mai construiască lângă patinoarul care există deja acolo.

Ţiriac a spus totuşi că toţi banii investiţi acolo sunt doar în scop caritabil, pentru următoarele generaţii de sportivi ale româniei şi nimeni nu va scoate bani de pe urma acestui proiect-gigant, pentru că nu acesta este scopul.

În plus, Ion Ţiriac a făcut şi o profeţie sumbră legată de tenisul românesc, care ar urma să dispară complet după această generaţie talentată de fete din prezent.

“Proiectul ăsta enorm (…) e poate prea frumos să fie adevărat”

“Proiectul ăsta enorm la Otopeni, pe care-l discutăm altă dată, care e poate prea frumos să fie adevărat, chiar dacă este de la un om singur…

Ne puteţi da un pont despre ce vom putea vedea?

Lângă patinoarul care e, trebuie să vezi piscină olimpică, care deja probabil este aprobată şi care trebuie dată lui Potec (Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi fostă campioană olimpică – n.red.) că tot pentru tineret… Adică fac numai tineret acolo.

Trebuie să faci Academia Ţiriac – Năstase, pentru că nu există nimic în România astăzi. Şi a dispărut şi tenisul, cum a dispărut şi gimnastica. După această generaţie de fete, dispare şi tenisul complet. Puneţi în ghilimele ce am spus acum, pentru că, din păcate, asta o să se întâmple.

După care, trebuie făcută sala lui Nadia (Comăneci – n.red.), o sală adevărată de gimnastică. După care, trebuie făcut un stadion şi mutat Institutul de Cultura Fizică, care este în Grajduri încă, mutat undeva unde au şi stadion, au şi campus, ca să se dezvolte în mod normal, din toate punctele de vedere.

E un proiect mult prea frumos, dar se pare, cel puţin vorbind acum cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Noi avem Fundaţia, a dat aici 50 de milioane de euro. 50 de milioane de euro de la o singură Fundaţie, sunt bani mulţi. Pentru caritate, nu sunt pentru făcut bani, pentru că nu face nimeni bani la treaba asta!”, a declarat Ion Ţiriac în interviul acordat pentru GSP.ro.

Sursă foto: Dreamstime