Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a lăudat performanţa liniei de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Trenul dintre Gara de Nord şi Otopeni capătă viteză… la numărul de pasageri!

Oficialul spune că, în ultima săptămână, în medie, acest tren a avut peste 1.000 de pasageri pe zi.

“Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a continuat, enumerând câteva dintre avantajele acestei modalităţi de a ajuns la aeroport sau înapoi în Capitală.

“Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate și oamenii află de această opțiune:

1) convenabilă – stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale

2) ieftină – 4 lei/călătorie

3) rapidă – 20-25 de minute

4) comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord”

Încep să revină pasagerii pe Aeroportul “Henri Coandă”

Câtălin Drulă spune că această majorare a numărului de călători pe ruta Gara de Nord-Otopeni vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul “Henri Coandă”, deşi suntem de-abia la 38% faţă de perioadă similară din 2019.

“E o creștere semnificativă și vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% față de perioada similară a anului 2019)”, a mai scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Fenomen neobişnuit, reclamat de unii internauţi

Câţiva internauţi i-au mai tăiat totuşi din avânt ministrului Cătălin Drulă, atrăgându-i atenţia că această linie de tren a creat un nou fenomen: plimbatul copiilor cu trenul. Motivul, cel mai probabil, este costul foarte mic al biletului.

“Nu vreau sa va descurajez pentru ca faceți treabă bună, dar această linie a creat un fenomen: plimbatul copiiilor cu trenul. Duminică erau mai multi părinți cu copii care făceau dus-întors ca plimbare față de turisti/pasageri cu bagaje/utilizatori de aeroport”, i-a scris un bărbat lui Cătălin Drulă.

“L-am folosit si eu, cu cel mic, doar de distracție. E super, recomand”, a recunoscut o mămică în comentariile la postarea ministrului Transporturilor.

Sursa foto: Facebook