CFR Călători propune scumpirea biletelor. Cu cât ar putea crește acestea

CFR Călători şi-ar dori scumpirea biletelor, care sunt la valori nemodificate din 2013. A făcut deja această propunere, dar decizia finală aparține Ministerului Transporturilor. Potrivit directorului general al companiei, Ovidiu Vizante, scumpirea ar putea fi de 15 – 16% pentru a acoperi rata anuală a inflației.

”Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ținem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflației din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea.”, spune acesta.

Pentru acest an, CFR Călători a anunţat că vrea să facă modernizări masive, cu investiții de milioane de euro. Intenționează să modernizeze 40 de vagoane și să repare alte 400, dar și să înceapă să utilizeze în trenuri terminalele mobile de taxare.

Au fost puse în funcțiune Trenurile Soarelui

Circulă din nou de astăzi Trenurile Soarelui: sunt 40 de garnituri care asigură zilnic legătura între cele mai importante orașe din țară și stațiunile de la malul Mării Negre și Delta Dunării.

Cele mai multe, 24, pleacă din Gara de Nord din București, iar pentru cele mai rapide, durata călătoriei este de două ore până la Constanța. Călătorii par să fie mulțumiți de condițiile de deplasare, a aflat reporterul Radio România Actualități, Alexandru Lancuzov, care a fost unul dintre pasagerii trenului ce a dat astăzi startul acestui program estival.

Trenurile Soarelui vor circula până în 6 septembrie, iar autoritățile și hotelierii speră că programul CFR va susține turismul în Deltă și pe Litoralul românesc şi în acest an.