Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat luni, pe pagina de Facebook, că toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 marți, 1 iunie, la centrul de vaccinare drive-thru deschis de Primăria Capitalei în Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București, valabile până la finalul anului.

Gratuități pentru cei care se vaccinează pe 1 iunie

„Toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 mâine, 1 iunie, la centrul de vaccinare drive-thru deschis de Primăria Capitalei în Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București.

Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ. Biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului”, a informat Nicușor Dan pe Facebook.

Anunțul făcut de primarul Capitalei vine după ce rata de vaccinare a scăzut, în ultima lună. România, care avea ca țintă 5 milioane de persoane vaccinate pe 1 iunie, a ajuns la pragul de 4,29 de milioane de oameni.

Dintre aceștia, 789.572 au primit o doză şi 3,5 milioane de persoane – ambele doze În București, însă, potrivit prefectului Alin Stoica, rata de vaccinare cu prima doză a depășit 50%. De altfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă dezbate, într-o ședință, care are loc astăzi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Totodată, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori, piscinele interioare se redeschid, la fel și spațiile de joacă.

Bilanţ COVID-19 pentru ziua de luni, 31 mai

Până astăzi, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.737 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.039.821 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: Dreamstime