Premieră pentru România! Locuitorii din Constanţa vor putea merge cu transportul în comun fără bani, ci în schimbul unor PET-uri sau doze din aluminiu.

Aduci trei PET-uri, primeşti un bilet gratis!

Ediţia pilot a campania “Schimbă PET-ul cu biletul” va avea loc vineri, 21 mai, în oraşul de la malul mării. Locuitorii, dar şi turiştii care se află în Constanţa, se vor putea urca în mijloacele de transport în comun în schimbul a trei deşeuri colectate.

Reprezentanţii autorităţilor locale au declarat următoarele: “Campania este o premieră pentru România, ea având, atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât și obiectivul de a promova colectarea și reciclarea deșeurilor, care pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public”, relatează Mediafax.

Cei care vor să participe la campania “Schimbă PET-ul cu biletul” trebuie să se prezinte cu trei PET-uri sau doze din aluminiu, de orice dimensiune. Deşeurile vor fi colectate de către voluntari, iar oamenii vor primi, în schimbul lor, bilete de călătorie valabile toată ziua.

Unde sunt punctele de colectare?

Acţiunea pilot va avea loc în următoarele staţii ale CTBUS:

  • Far;
  • Gară CFR;
  • Poarta 2 Port – Tribunal;
  • Cap de linie Tomis Nord (Cireșica);
  • City Park Mall.

“Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei 3 PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune și să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate stații din Constanța, unde vor fi întâmpinați de voluntarii campaniei.

Aceștia le vor oferi în schimbul deșeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile. Costul biletelor este suportat integral de către partenerii privați ai acestei campanii. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare Green Ambalaje, unde vor fi transformate în noi resurse”, explică organizatorii.

Dacă acest eveniment va avea succes în rândul constănţenilor, autorităţile locale şi partenerii campaniei se gândesc să o extindă în fiecare zi de vineri, pe toată durata sezonului estival.

Sursa foto: ctbus.ro