Vineri, într-o postare pe pagina sa de socializare, Cătălin Drulă a anunţat lansare licitaţiei pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej.

Este vorba despre un drum în lungime de 75 km, iar durata pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 luni, a precizat ministrul Transporturilor.

Caiet de sarcini modern, care va deveni etalon pentru cât mai multe licitaţii de infrastructură

Drulă a adăugat că acest drum expres “beneficiază de modelul nou de caiet de sarcini, al cărui șablon a fost pregătit la început de an de CNAIR, care sper să devină etalon pentru cât mai multe licitații pe infrastructură rutieră”.

“Planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistrița și spre Baia Mare, bifurcându-se astfel de la Dej.

Cred în dezvoltarea echitabilă a regiunilor și în proiecte începute bine, care se termină cu bine”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a prezentat şi o hartă a viitorului drum expres dintre Cluj-Napoca şi Dej, precizând totuşi că este vorba despre un draft, care nu reprezintă traseul final.

Sursă foto: Facebook, Cătălin Drulă

Ministrul a mai explicat că au fost lansate mai multe licitaţii în ultima perioadă pe acest tip de caiet de sarcini modern, dar şi că implicarea autorităţilor locale este mai mare în aceste proiecte.

“Pe același tip de caiet de sarcini modern au fost lansate în ultimele luni licitațiile pentru drumurile de mare viteză Craiova-Lugoj, București-Alexandria sau București-Târgoviște și pentru autostrada Făgăraș-Brașov, spre exemplu.

Astfel, ne asigurăm că proiectul este făcut cu cap încă de la început, că proiectarea preliminară este cât se poate de detaliată, dar lasă în același timp libertate constructorilor să ajusteze design-ul. În plus, implicarea autorităților locale în proiect este mai mare, iar un antreprenor serios este motivat și susținut prin plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului”, a mai scris Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Dreamstime