Accidentările nu îi mai dau pace Simonei Halep. Cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României este nevoită să se retragă şi de la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon.

Simona Halep se retrage de la Wimbledon

A treia jucătoare a lumii a dezvăluit pe o reţea de socializare că se retrage de la turneul de iarbă de la Wimbledon. Simona nu s-a recuperat complet după ruptura la gamba stângă, suferită în luna mai.

„Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, deoarece nu m-am recuperat complet după accidentarea la gambă”, a anunțat Simona Halep pe Instagram.

Veştile proaste nu se opresc aici. „Am făcut tot ce se putea pentru a fi gata să particip la Wimbledon și, după ce am avut amintiri atât de speciale doi ani, eram încântată și onorată să mă reîntorc pe aceste frumoase terenuri, să îmi apăr titlul cucerit. Din păcate, corpul meu nu a cooperat și va trebui să păstrez acest sentiment pentru anul viitor”.

Accidentarea, foarte gravă

„Pot spune cu sinceritate că sunt foarte tristă pentru că trebuie să iau această decizie. Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că mă va face o persoană și un atlet mai puternice. Mulțumim tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și sprijin”, a mai scris Simona Halep.

Ediția din acest an de la Wimbledon se va desfăşura în perioada 28 iunie – 11 iulie. Simona Halep, 29 de ani, este campioana en-titre la Wimbledon, dar din păcate nu-şi va putea apăra trofeul.

Constănțeanca a câștigat turneul în 2019, iar în 2020 competiția nu s-a disputat din cauza pandemiei. Simona Halep a anunţat pe 14 mai că, în urma unui RMN făcut la Roma, are o mică ruptură la gamba stângă.