Este vorba despre compania Antibiotice Iași, care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul britanic al Sănătăţii pentru pentru 5 medicamente antiinfecțioase injectabile. Este vorba despre un contract de 11 milioane de euro.

„Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță”

Acestea vor fi destinate spitalelor şi vor fi folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate COVID-19, transmite compania românească prin intermediul unui comunicat.

Ioan Nani, director general Antibiotice Iași: „Ne bucurăm că astăzi, de 1 decembrie, Antibiotice – un brand românesc cu o istorie de peste 65 de ani, poate face cunoscută această realizare. Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor!

Contractul recent încheiat are o valoare de 11 milioane de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest.”

Nu este pusă în pericol, sub nicio formă, asigurarea medicamentelor pentru spitalele din România

Contractul se va derula pe durata a 2 ani, anunţă compania. Primele livrări vor avea loc în luna ianuarie 2022, fără a pune în pericol asigurarea medicamentelor injectabile betalactamice pentru toate spitalele din România.

Accesarea pieței din Marea Britanie face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung. De asemenea, în perspectiva anilor viitori, pentru dezvoltarea portofoliului cu produse adaptate terapeuticii actuale, Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante.

În ultimii ani, Antibiotice a câștigat licitații importante pentru medicamente antiinfecțioase în Statele Unite ale Americii, unde asigură o bună parte din consumul din această piață, Europa de Vest, Asia de SE precum și licitația organizată de Comisia Europeană (2020) prin care se asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice în pandemie.

Acest lucru reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate în România, la Antibiotice Iași, se mai arată în comunicatul companiei.