Marea Britanie cheamă armata în lupta cu varianta Omicron. Apelul a fost lansat de Boris Johnson

Apelul lansat de Boris Johnson are ca scop preîntâmpinarea tulpinei Omicron a COVID-19. Astfel, toţi adulţii peste vârsta de 18 ani se pot vaccina cu a treia doză în Marea Britanie, fără a fi nevoiți să aştepte 180 de zile de la doza de rapel. Timpul a fost redus la doar trei luni de zile, scrie dailymail.co.uk

Până la decizia respectivă, 17,9 milioane de persoane au primit doza booster, dintr-un total de 25,3 milioane de britanici vaccinaţi. Schimbarea privind perioada de la rapel până la booster va face ca alţi 20 de milioane de britanici să fie eligibili pentru doza booster până la Crăciun.

Va dura aproximativ trei luni pentru atingerea ţintelor de vaccinarec

În contextul actual de administrare a serurilor, de 340.000 de vaccinuri administrate pe zi, va dura aproximativ trei luni pentru atingerea ţintelor de imunizare, potrivit sursei menționate.

„Ştiu că oamenii se vor gândi că vor trebui să vină iar în număr mare la vaccinare. Şi răspunsul este da, trebuie. Vom investi toate resursele noastre în asta. Toată lumea vede situaţia în care suntem şi progresul uriaş pe care l-am avut în faţa variantei delta. Acum avem aceste întrebări privind varianta Omicron. Nu ştim ce poate face, dar ştim că doza booster ne oferă protecţie. Este crucial pentru toată lumea să vină să facă a treia doză de vaccin”, a declarat Boris Johnson.

De asemenea, acest a subliniat faptul că nu vor fi introduse noi restricții în momentul de față.

„Nu vedem la acest moment o nevoie pentru noi restricţii, nu vedem de ce ar trebui să schimbăm modul în care oamenii trăiesc”, a completat premierul britanic.

Chiar și așa, cercetătorii britanici spun că tulpina Omicron ar putea fi de mare ajutor pentru grăbirea finalului pandemiei, pentru că provoacă doar simptome uşoare până acum.