Boris Johnson a acceptat un post plătit de prezentator la GB News, decizia fostului prim-ministru fiind anunțată vineri. GB News a declarat că acesta va juca un rol-cheie în acoperirea de către canal a alegerilor generale din Marea Britanie și a alegerilor din SUA de anul viitor.

Boris Johnson va primi un salariu consistent de la postul GB News

Salariul său nu a fost dezvăluit, dar este foarte posibil să primească o sumă cu șase cifre. Politicianul Rees-Mogg este plătit cu un salariu de 350.000 de lire sterline pe an, iar vicepreședintele conservator, Lee Anderson, primește 100.000 de lire sterline pe an de la acest canal.

GB News este deținut în comun de managerul de fonduri speculative Sir Paul Marshall și de Legatum, o firmă de investiții cu sediul în Dubai, cofondată de președintele GB News, Alan McCormick. Se spune că Marshall pregătește o ofertă de cumpărare a Daily Telegraph, un fost angajator al lui Johnson.

Boris Johnson se alătură canalului după o perioadă dificilă pentru radiodifuzor, care luna trecută i-a suspendat pe prezentatorii Dan Wootton și Laurence Fox.

Johnson câștigă deja o sumă mare de șase cifre în calitate de editorialist pentru Daily Mail și a câștigat milioane de lire sterline de când a fost înlăturat din funcția de premier în urmă cu mai bine de un an.

Într-o înregistrare video postată pe contul GB News de pe X, fostul Twitter, Johnson a spus că își va împărtăși „opiniile fără menajamente” pe canalul de televiziune.

„Sunt încântat să spun că în scurt timp voi fi alături de voi la GB News. Voi împărtăși acestui nou canal TV remarcabil opiniile mele fără ocolișuri despre orice, de la Rusia, China, războiul din Ucraina, modul în care facem față tuturor acestor provocări, până la oportunitățile uriașe care ne așteaptă, de ce cred că zilele noastre cele mai bune sunt încă pe cale să vină. Și de ce, în general, oamenii din lume vor să vadă mai multă „Marea Britanie globală”, nu mai puțină”, a transmis el, potrivit The Guardian.

Canalul a crescut în vizibilitate prin angajări politice de marcă din partea dreptei, printre care Farage, Rees-Mogg și Anderson. De asemenea, îi angajează pe parlamentarii conservatori Philip Davies și Esther McVey.

Fostul premier lucrează și la Daily Mail din luna iunie

Boris Johnson a obținut aprobarea pentru acest post din partea organismului de supraveghere a numirilor de la Whitehall. Comitetul consultativ privind numirile în afaceri (Acoba) a declarat că nu a avut nicio „îngrijorare specială”. I-a reproșat însă anterior lui Johnson că nu l-a consultat înainte de a-și anunța postul la Daily Mail.

Daily Mail l-a prezentat pe Johnson ca editorialist în iunie și a spus că primul său articol va apărea la ora 17:00 în acea zi, la numai o zi după ce un raport a constatat că acesta a indus în mod deliberat în eroare Camera Comunelor în legătură cu scandalul Partygate și a făcut parte dintr-o campanie de intimidare a parlamentarilor care l-au investigat.

De atunci, el a scris pentru Mail pe subiecte care variază de la utilizarea de către el a unui „medicament minune” pentru slăbit până la războiul din Ucraina.

Este probabil ca Johnson să revină pe prima pagină a ziarelor în următoarele săptămâni în legătură cu rolul său în pandemie, pe măsură ce ancheta Covid își îndreaptă atenția asupra procesului decizional politic.