Medicamentul celebru care va fi din nou în farmacii! Foarte mulți români îl consumau pe vremuri

Concret, este vorba despre Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a anunțat că acest medicament va fi comercializat sub diferite forme pentru întreaga populație.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, institutul are nevoie de suma de 1.000.000 lei, bani primiți dintr-o sponsorizare Hidroelectrica, se arată într-un document ce va fi prezentat în Adunarea Generală a Acționarilor din 12 octombrie.

„Transmitem spre informare Adunării Generale a Acţionarilor sponsorizările efectuate în perioada 1 ianuarie 2021- 15 iulie 2021: 1. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” – acordare sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei.

Înfiinţat ca o necesitate rezultată din experienţele epidemiologice ale Primului Război Mondial, când profesorul Cantacuzino a avut responsabilitatea de a combate epidemiile de holeră, febră tifoidă, tifos exantematic şi febră recurentă, care ameninţau permanent trupele angrenate în lupta pentru realizarea României Mari, Institutul Cantacuzino s-a impus ca un partener de încredere în lupta cu bolile infecţioase, devenind un reper important în domeniul sănătăţii publice.

În prezent institutul are 710 angajaţi şi este finanţat atât de la bugetul de stat cât şi din venituri proprii. Un proiect important în derulare în această perioadă este reluarea producţiei produsului Polidin. Pentru producţia acestuia în masă, institutul are nevoie de un sprijin financiar în valoare de 1.000.000 lei”, arată compania în nota de fundamentare.

Produsul va ajunge pe piața de suplimente alimentare

Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunță că medicamentul va ajunge pe piața de suplimente alimentare.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Mai mult decât atât, reprezentanții spun că testele clinice continuă pentru ca Polidinul să poată fi pus la vânzare și sub forma unui medicament injectabil. Amintim că Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.

Sursă foto: Dreamstime