Soarta Renatei Weber este în mâinile Parlamentului. O confirmă chiar preşedintele PNL, Ludovic Orban, care este şi liderul actual al Camerei Deputaţilor. Ce a spus acesta, luni, despre revocarea din funcţie a Avocatului Poporului?

Când se discută soarta Renatei Weber, dar şi a Televiziunii Române?

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat, luni, că cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor Radioului şi Televiziunii Publice se vor afla pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite de marţi.

Orban a mai transmis că se va convoca o reuniune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru ziua de miercuri, 17 februarie. În cadrul plenului reunit de miercuri, urmează să se constituie comisiile permanente comune, precum şi delegaţiile Parlamentului la diferite organizaţii internaţionale.

Proiecte care ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută

“Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi a Radioului Public.

Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR, am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a transmis, luni, Ludovic Orban în Parlamentul României.

El a adăugat că la nivelul coaliţiei există o înţelegere pentru înfiinţarea unei comisii de cod electoral.

Dan Barna, despre cine va deveni noul Avocat al Poporului: Discuţia nu e la momentul ăla

Tot luni, vicepremierul Dan Barna a vorbit şi el despre soarta Renatei Weber, cea care deţine în prezent funcţia de Avocat al Poporului.

“A fost în şedinţa coaliţiei şi o discuţie legată de Avocatul Poporului. Analizăm în momentul acesta opţiunile juridice pentru acest subiect”, a precizat Dan Barna.

Întrebat dacă în coaliţie s-a stabilit numele celui care ar putea să o înlocuiască pe Weber, Barna a spus: “Discuţia nu e la momentul ăla. Deocamdată analizăm la nivel de activitate a instituţiei”.

“Din moment ce acum analizăm, nu am ce să adaug. Este un subiect pe care îl avem în vedere, e tot ce am de menţionat la momentul acesta. Din punctul meu de vedere, coaliţia analizează activitatea instituţiei Avocatului Poporului, în funcţie de această analiză, vom lua o decizie”, a explicat vicepremierul.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, sâmbătă, că procedura de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost demarată anul trecut.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea