Disputa dintre liderii PNL și Ludovic Orban continuă. Emil Boc și Daniel Buda i-au cerut din nou lui Ludovic Orban funcția de prefect a județului, conform g4media.ro

Liberalii clujeni au avertizat că, în cazul în care prefectul rămâne la UDMR, există inclusiv pericolul reactivării curentului naționalist în Cluj, conform sursei menționate.

Disputa dintre liderii PNL și Ludovic Orban continuă

„Emil Boc a reamintit în BPN eforturile pe care le-a făcut de când este primar pentru ameliorarea situației etnice și a subliniat că acum există potențialul să se revitalizeze sentimentele antimaghiare”, transmite sursa menționată.

Trebuie menționat că intervenții în aceeași notă ar fi avut și europarlamentarii Rareș Bogdan și Daniel Buda, cel din urmă fiind și președintele PNL Cluj.

„Daniel Buda a spus că a ofertat UDMR cu posturi la nivel local în schimbul funcției de prefect, dar încă nu a primit răspuns de la maghiari”, arată sursa respectivă.

De asemenea, Daniel Buda este încrezător că se va ajunge la o soluție.

„Am cerut găsirea unor formule, astfel încât să putem găsi un numitor comun ca să avem prefectul. Toată lumea este deschisă la discuții. Mizăm pe buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului cu UDMR”, a transmis liderul PNL Cluj pentru sursa menționată.

Vești proaste după ce a pierdut funcția de prim-ministru

Ludovic Orban este încolțit. După ce a pierdut funcția de prim-ministru al României, a rămas doar cu mandatul de președinte al PNL, dar se pare că și această funcție îi este în pericol. Astfel, Ludovic Orban a cedat cât de mult a putut în beneficiul USR și UDMR. După ce s-au împărțit și prefecții, nu mai e mult de făcut.

PNL trebuie să se mulțumească cu ce i-a rămas, iar Ludovic Orban e pus în situația să se lupte la greu pentru un nou mandat de președinte al partidului. Se pare că noul contra candidat al lui Orban la mandatul de președinte al PNL ar fi chiar Rareș Bogdan, relatează Corect News, într-un editorial semnat de Sorin Roșca Stănescu.

Potrivit publicației, cel mai bine plasat este Florin Cîțu. După ce avut funcția de ministru al Finanțelor, în prezent o ocupă pe cea de premier al României. Astfel, poate împărți, așa cum dorește, o bună parte din banii publici. Poate acorda și poate retrage favoruri celor care îi intră în grație și, respectiv, celor care îi cad în dizgrație.

Acest post de premier îi permite să-și exercite influențe uneori decisive în interiorul partidului. Mulți dintre liderii acestuia stau cu mâna întinsă la Guvern. Sunt mii de primari în această situație. Și sute și sute de reprezentanți ai deconcentratelor, ai regiilor, ai altor instituții patronate de Guvern. Toate aceste persoane pot fi transformate într-o masă de manevră a lui Cîț, scrie Corect News.