Eurovision va fi complet diferit în acest an, însă România este pregătită. Televiziunea Română a anunțat că etapa de selecţie a piesei interpretate de Roxen care va reprezenta România la concursul Eurovision debutează pe 1 februarie.

Roxen, artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest, va merge la Rotterdam cu o nouă piesă.

Eurovision 2021 va avea loc sub sloganul #ealtceva, iar Roxen s-a arătat optimistă cu privire la competiția din acest an, având în vedere perioada dificilă din ultimele luni.

„Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision”, a transmis Roxen într-un comunicat.

Un Eurovision altfel

În ceea ce privește ediţia 2021 a proiectului Eurovision România, aceasta va aduce o premieră în istoria participărilor ţării noastre la concurs, juriul urmând să decidă, până la sfârşitul lunii februarie, piesa pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam. Această metodă a mai fost folosită de mai multe ţări, cu succes, pentru selecţia piesei, precum câştigătorul ESC 2014, Conchita Wurst – „Rise Like a Phoenix”, câştigătorul celei mai recente ediţii, 2019, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”, Eleni Foureira – „Fuego” (locul al doilea, ESC 2018), Cesár Sampson – „Nobody But You” (locul al treilea ESC 2018) şi Kristian Kostov – „Beautiful Mess” (locul al doilea, ESC 2017).

În ceea ce privește etapa de selecţie a piesei României la Eurovision, aceasta debutează luni, Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese. Variantele demo vor fi transmise juriului, care va alege melodia câştigătoare.

De menționat este faptul că decizia organizatorilor de a nu realiza un show este una firească, în condiţiile unui început de 2021 marcat de constrângeri bugetare, dar şi de regulile de distanţare fizică, impuse de pandemie, televiziunea publică asigurând, astfel, mai multe resurse pentru realizarea show-ului României pe scena concursului internaţional, a mai precizat TVR.

„Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, dupa un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut. Muzicieni din 41 de ţări vor fi la Rotterdam mai uniţi ca niciodată şi mai dornici decât oricând să demonstreze ce forţă miraculoasă şi vindecatoare poate avea muzica”, a declarat Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.