Orban face anunţul momentului! Șeful PNL a afirmat, referitor la revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, că acest lucru va fi realizat în cel mai scurt timp posibil. Totuși, acest lucru depinde şi de partenerii de guvernare ai PNL, spune Orban.

Acesta a adăugat, cu privire la revocarea lui Florin Iordache de la şefia Consiliului Legislativ, că au fost formate nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie.

Orban face anunţul momentului

„În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, radio, este suficientă o respingere a raportului”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat că Renate Weber, Avocatul Poporului, va fi dată afară în cel mai scurt timp posibil dar decizia „depinde şi de partenerii” PNL.

„Da. În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a declarat Orban, întrebat luni, 8 februarie, la Parlament dacă PNL menţine dorinţa de a o revoca pe Renate Weber din poziţia de Avocat al Poporului.

De asemenea, șeful PNL a fost chestionat dacă au fost discuţii cu partenerii de coaliţie cu privire la revocarea lui Florin Iordache din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară v-am spus că am format nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie”, a răspuns liderul PNL.

„În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, radio, este suficientă o respingere a raportului. Dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a conchis Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu