Șefii Poliţiei din Caracal vor fi puşi sub acuzare pentru fapte extrem de grave, potrivit unor surse judiciare citate de România TV. Complicii în uniformă ai lui Gheorghe Dincă sunt citaţi la Secția Specială.

Probleme mari pentru polițiști

Nicolae Alexe și Sîrbu Ionel, foști șefi adjuncți ai IPJ Olt, au fost citați la Secția Specială. Motivul citării este faptul că cei doi polițiști, Nicolae Alexe și Sîrbu Ionel, au fost într-un concediu îndelungat. Cei doi polițiști sunt puși sub acuzare pentru fapte foarte grave, probabil, abuz în serviciu.

În dosarul deschis de Secţia Specială de investigare a magistraţilor sunt deja puşi sub acuzare procurorul Cristian Ovidiu Popescu, pentru abuz în serviciu pentru modul în care nu a acționat în salvarea Alexandrei Măceşanu, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, dar şi alţi poliţişti. Vasile Marian și Eugen Țenea sunt acuzaţi de abuz în serviciu, în dosarul Caracal, mai transmite România TV.

La începutul lunii octombrie, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ovidiu Cristian Popescu, procurorul care s-a ocupat de cazul dispariţiei Alexandrei, la Parchetul din Caracal. În opinia inspectorilor judiciari, procurorul Popescu „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00″.

„S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.

Complicele lui Dincă este bărbatul cu arsuri deconspirat de Luis Lazarus în direct la România TV VIDEO
Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM, cea care a luat în discuţie cazul procurorului Cristian Popescu, a decis că acesta își poate relua activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.