Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidul pe care îl conduce a câștigat de fapt alegerile locale 2020, având în vedere că își domină concurenții politici în ceea ce privește atât numărul de consilii județene adjudecate, cât și pe cel al primarilor aleși.

Astfel, Ciolacu a afirmat că, după ce PSD a început programul de ”reconstrucție și de modernizare”, a reușit să ajungă de la un scor de 20 %, obținut la alegerile europarlamentare din 2019, la un scor de ”peste 30 %” la alegerile locale din 2020.

PSD este ”pe drumul cel bun”

Ciolacu susține că partidul este ”pe drumul cel bun” în urma rezultatelor votului de la alegerile locale, insistând asupra faptului că social-democrații au obținut cel mai mare număr de primari și de președinți de Consilii Județene din România.

”Rezultatele arată că Partidul Social Democrat este pe drumul cel bun. PSD va continua să prezinte și să propună soluții și proiecte concrete pentru cetățenii României.

România are nevoie de o alternativă la cee ce este acum. Democrația din România are nevoie de un partid de stânga puternic, cu viziune, modern și adaptat noilor cerințe din acest moment.”, a declarat luni Marcel Ciolacu.

”Program de reconstrucție și de modernizare”

”PSD a reușit într-un timp scurt, printr-un program de reconstrucție și de modernizare, de la un scor de 20 % la un scor de peste 30 %.

În acest moment, Partidul Social Democrat are cel mai mare număr de consilii județene, respectiv 20 de consilii județene, și cel mai mare număr de primari aleși, aproximativ 1500 de primari. Rămânem cel mai mare partid din România.” – a arătat președintele PSD.

Ciolacu, a declarat luni că în această săptămână va avea loc o analiză în structurile interne ale partidului şi se va decide ce se va întâmpla cu preşedinţii de organizaţii judeţene care au candidat pentru funcţii la alegerile locale şi au pierdut.

”Vom avea o analiză săptămâna aceasta în structurile interne ale partidului şi vă vom da toate lămuririle. Mi se pare corect ca aceste discuţii să le am cu colegii mei în interiorul partidului”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.