Marcel Ciolacu a postat luni pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le promite românilor că partidul pe care îl conduce va rămâne consecvent și va vota marți în Parlament creșterea pensiilor cu 40 de procente.

Acesta a mai subliniat că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au umilit destul persoanele în vârstă.

„Rămânem consecvenţi! Mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii! Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-aţi fugărit cu poliţia şi i-aţi amendat în starea de urgenţă! I-aţi ţinut la cozi în faţa spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au!”, a scris Marcel Ciolacu.

Orice guvern își respectă seniorii

Marcel Ciolacu a mai notat că orice guvern normal își respectă seniorii și nu își bat joc de ei. Acesta a mai spus că 5 milioane de pensionari așteaptă să li se facă dreptate.

„Ajunge! Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii! Nu îşi bate joc de ei! Sunt părinţii şi bunicii noştri, nesimţiţilor! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum! N-aţi făcut nimic pentru ei! Aplicaţi legea măcar! Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a conchis Ciolacu.

Majorarea pensiilor, pe ordinea de zi a ședinței de marți

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei