Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut un discurs surprinzător duminică seară, după închiderea urnelor și anunțul rezultatelor proaste înregistrate de social-democrați în alegerile locale 2020, așa cum sunt ele prezentate de exit-polluri.

”Le mulțumim bucureștenilor care au situat PSD la votul politic pe primul loc. Vă reamintesc că am dublat votul politic pe București de la ultimele alegeri europarlamentare când au fost 16,2%.

”PNL a fost sancționat”

Arată foarte clar că PNL, care e pe locul 3, a fost sancționat. Vreau să o felicit pe doamna Gabriela Firea pentru campania electorală, determinarea ei și pentru faptul că a ales cea mai grea cale, aceea de a se lupta cu toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Trebuie precizat că Nicușor Dan a câștigat, conform datelor de la ora 19, Primăria Generală, cu 47,2% dintre voturile celor care au ales să se prezinte la urme, în timp ce Gabriela Firea a avut un scor de 39% .

De asemenea, partea dreaptă a eșicherului politic a câștigat, în mod sigur, conform datelor de duminică seară, sectoarele 1, 2, și 6.

Trebuie precizat că votul politic al bucureștenilor plasează PSD și USR-PLUS la egalitate în Consiliul General al Capitalei, cu 33%, în timp ce PNL a obținut doar 17% din voturi.

Firea așteaptă numărătoarea oficială

Iar Primarul General încă în funcție,  Gabriela Firea, a declarat duminică seară că nu se consideră încă învinsa lui Nicușor Dan, în urma rezultatelor prezentate de exit-polluri, preferând să aștepte numărătoarea oficială a voturilor.

”La alegerile locale din trecut, pe la 4-5 dimineață erau numărate cam 80% din voturi, iar spre ora 9 rezultatul oficial poate fi anunțat. Așadar, rezultatele anunțate în această seară nu pot fi cele oficiale. Bineînțeles că le luăm că atare, dar asta nu înseamnă că avem deja în această seară învinși și învingători.

Le transmit colegilor mei să fie atenți cum numără voturi, să respecte votul cetățenilor, pentru că asta înseamnă să respectăm democrația.

Așadar declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine.”, a spus Gabriela Firea.

În București, PSD a câștigat doar la Sectorul 4, unde primarul în funcție, Daniel Băluță, și-a surclasat contra-candidații, obținând peste 50% din voturi.

Foto: INQUAM / Ilona Andrei