Miercuri, au fost momente tensionate la Guvern şi în cadrul coaliţiei de guvernare.

Se pare că sedinţa de Guvern a fost întreruptă, după ce Florin Cîţu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiţii “Anghel Saligny”, însă cei de la USR PLUS au protestat şi chiar au ameninţat cu depunerea unei moţiuni de cenzură, argumentând că acest program nu are toate avizele necesare (mai multe detalii aici).

“Programul „Anghel Saligny” este URGENȚĂ NAȚIONALĂ! (…) Asta așteaptă românii, lipsa răspunderii?”

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, sare în apărarea lui Cîţu şi lansează un mesaj extrem de acid la adresa partenerilor de guvernare din USR PLUS.

“Acum nu e loc de discuții, programul „Anghel Saligny” este URGENȚĂ NAȚIONALĂ!”, scrie Rareş Bogdan.

“Să nu uităm că oamenii au așteptări. Cum să ieși de la guvernare acum? Asta așteaptă românii, lipsa răspunderii guvernanților?”, îi întreabă liderul PNL pe partenerii din USR PLUS, în postarea de pe Facebook.

Mesajul iniţial conţinea şi unele pasaje mai dure la adresa colegilor din USR PLUS, care au dispărut ulterior din postare, cum ar fi “Ce faceți, băieți?? Nu vedeți pădurea de copaci? Râd și curcile!”

Mesajul transmis miercuri de Rareş Bogdan

“Am promis că modernizăm și reformăm România. Am promis investiții. Dar vom reuși doar ÎMPREUNĂ. Este obligatoriu. Să nu uităm că oamenii au așteptări. Cum să ieși de la guvernare acum? Asta așteaptă românii, lipsa răspunderii guvernanților?

Programul „Anghel Saligny” este vital pentru modernizarea României, cum să-l blochezi?? Acum nu e loc de discuții, programul „Anghel Saligny” este URGENȚĂ NAȚIONALĂ!! Guvernul Cîțu va investi 50 de miliarde de lei în drumuri, gaze, apă și canalizare! 50 de miliarde pentru dezvoltare, oameni buni!!

57% dintre localități nu au canalizare.

29% dintre localități nu au apă curentă.

69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale.

Sunt 20.000 de kilometri de drumuri județene nemodernizate, și 27.000 de kilometri de drumuri comunale la pământ!

Nu e momentul să ne cântărim, trebuie să muncim! Anghel Saligny a fost un pionier al științei construcțiilor, recunoscut la nivel mondial! Invențiile sale, soluții unice, funcționează pe toată planeta. Saligny nu e un pod, ci un simbol al modernizării!

Programul pe care-l contestă partenerii noștri este primul de o asemenea amploare și are capacitatea de a reforma din temelii infrastructura României. Și e doar primul program de acest fel asumat la Florin Cîțu. Sau asta e problema?”

Sursă foto: Facebook