Proiectele autorităţilor locale din România primesc un ajutor din partea Executivului!

Bani în plus pentru finalizarea proiectelor şi actualizarea valorii contractelor în funcţie de evoluţia preţurilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul României vrea să aloce bani în plus pentru finalizarea unor proiecte derulate de autorităţile locale şi să permită actualizarea valorii contractelor în funcţie de evoluţia preţurilor la materiale.

Mai mult, va fi lansat şi un amplu program de investiţii în infrastructură, care ar urma să poarte numele inginerului Anghel Saligny, a declarat prim-ministrul după şedinţa de Guvern ce a avut loc miercuri, 11 august, potrivit agenţiei Rador.

“Este inadmisibil (…) să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare sau apă”

“Un program de investiții pentru autoritățile locale, prin care vom putea să implementăm asfaltarea de drumuri, canalizare și apă, un program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minim șase ani de zile.

Din punctul meu de vedere, și am spus asta încă de la începutul acestui mandat, este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare sau apă, lucruri de bază pe care putram să le avem până acum făcute.

Tot în primă lectură am avut suplimentarea sumelor din PNDL, acolo unde e cazul, adică acolo unde e nevoie de bani pentru a se putea încheia investițiile începute. Și tot în primă lectură am avut o ordonanță de urgență care se referă la actualizarea prețurilor pentru contracte publice.

Am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii clare pentru creșterea, dar și scăderea prețurilor. Dacă vor crește prețurile, să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” este de în dezbatere publică, postat pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării. Timp de 10 zile se pot trimite propuneri, sugestii sau recomandări cu privire la proiect.

Sursă foto: Dreamstime