Înaintea ședinței coaliției de guvernare, premierul Florin Cîțu a oferit o serie de declarații. Acesta susține că banii economisiţi din pensiile speciale merg în special la investiţii.

„Merg acolo unde este nevoie în buget, la investiţii în special”, a spus premierul, întrebat unde merg banii economisiţi din pensiile speciale.

În ceea ce privește situația de la Ministerul Sănătății, premierul țării susține că s-a estimat alocarea la rectificarea bugetară a 3,7 miliarde de lei, inclusiv pentru Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

„Pentru cheltuielile pentru Ministerul Sănătăţii, inclusiv pentru Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, sunt în acest moment 3,7 miliarde de lei estimate de noi, cam aceasta este, de fapt, alocarea la MS, care include şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate”, a afirmat prim-ministrul.

Totodată, Florin Cîțu a vorbit și despre deficitul bugetar. Premierul susține că spre deosebire de începutul anului, deficitul bugetar a crescut de la 80 de miliarde lei la 82,5 miliarde de lei, urmând să se facă redistribuiri între ministere. În același timp, Florin Cîţu a adăugat că, în total, este posibil să fie redistribuiţi 9 miliarde de lei.

Florin Cîțu promite românilor locuri de muncă

Amintim faptul că în cadrul acelorlași declarații, Florin Cîțu a fost întrebat dacă știe ce preț are o franzelă și o sticlă de ulei. În acest context, premierul a precizat că el nu mănâncă pâine.

El a mai vorbit și despre salariile la nivel național. Potrivit premierului, nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. „Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta.

Florin Cîțu a vorbit și despre persoanele care câștigă salariul minim pe economie. În acest caz, premierul promite crearea de noi locuri de muncă și oportunități.

„Prin implementarea programului de guvernare și prin aceste investiții am creat locuri de muncă. Rata șomajului scade. Asta facem, oportunități”, a mai răspuns Cîțu.