Dan Barna a mai spus că propunerea privind eliminarea acestor pensii nu a întrunit nici măcar numărul necesar de voturi, însă Ludovic Orban a venit cu o serie de explicații după acel moment din Parlament.

Reacția lui Orban privind pensiile speciale

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului Administrativ și, de asemenea, premierul Cîțu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu, există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliției care pregătește reforma în domeniul pensiilor”, a declarat Ludovic Orban vineri, într-o conferință de presă.

Barna vrea să aducă subiectul în discuția din coaliție

Dan Barna a confirmat că va pune acest subiect pe agenda discuțiilor din coaliție.

E un subiect în coaliție, da, în coaliție toată lumea susține eliminarea pensiilor speciale, dar iată, când am văzut că vine și proba votului, USR PLUS rămâne singur. Eu doar constat. Vom avea o discuție în coaliție

„Am văzut în Parlament că din păcate, în Comisia de drepturile omului, o comisie în care a fost la vot inițiativa pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, doar USR PLUS și încă doi parlamentari de la partide mai mici din opoziție au susținut această inițiativă. Restul, marea clasă politică, s-a abținut. Adică și PNL, și PSD au fost solidari în vot de abținere, astfel încât iată, propunerea nu a întrunit numărul de voturi și a fost respinsă”, a transmis Barna joi seara la Digi24.

Legea pensiilor, subiect tabu

În ceea ce privește diferitele variante avansate pentru sistemul de pensii, Orban nu a vrut să dea detalii.

„Prefer să nu vă dau declarații despre proiectul de lege decât după ce el va ajunge la maturitate, va trece de comisiile de specialiști din cadrul coaliției și, după ce convenim în cadrul coaliției asupra proiectului de lege. Până atunci e și o căutare a unor puncte de vedere și uneori sunt miniștri care exprimă puncte de vedere care nu sunt conforme cu o decizie, ci poate cu o idee personală sau un punct de vedere personal”, a spus el.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea