Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit: Nu este importantă vârsta președintelui PNL

După declarația șefului Executivului, fostul premier, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști dacă se consideră un politician învechit. El a declarat că a adus deja un suflu nou în Partidul Național Liberal și că nu este importantă vârsta pe care o are liderul partidului.

„Dacă vă uitaţi, faţă de momentul în care am fost ales preşedinte al PNL, au apărut foarte multe feţe noi în spaţiul public care au ocupat funcţii publice, de la Siegfried Mureşan, dau exemple şi din tabăra lui Florin (Florin Cîţu – n.r.), Cristi Băcanu, de la Violeta Alexandru până la Pavel Popescu. La ora actuală, dacă ne uităm la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor, cred că este cea mai mică medie de vârstă şi grupul care cuprinde cei mai mulţi tineri pe care i-a avut vreodată PNL în Parlament. Mai mult decât atât, am fost curajos şi am susţinut candidatura foarte multor tineri la funcţiile de primar şi mulţi dintre ei au şi câştigat”, a explicat Orban.

Deschidere către cei tineri

Liderul PNL a mai spus că nu poate întineri și nici să se înnoiască, dar are deschidere către cei tineri, chiar dacă pe unii dintre ei, pe care i-a promovat, l-au dezamăgit.

“Nu este importantă vârsta președintelui PNL, ci ce face și ce concepții are, eu pe mine nu pot să mă întineresc, să mă înnoiesc, pentru că asta e natură, ceasul ticăie și merg spre senectute, nu pot să merg înapoi, dar deschiderea este pentru tineri, chiar dacă pe unii dintre ei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

Florin Cîțu este de părere că PNL are nevoie de un suflu nou

La finalul lunii mai, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. EL a declarat atunci că partidul are nevoie de un suflu nou.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL”, a anunţat Florin Cîţu. „Le mulţumesc liderilor care m-au susţinut şi care şi acum fac parte din echipa mea. SUnt liberal convins. Am trăit toată viaţa mea după principiile liberale. Nu sunt adeptul discursurilor lungi. PNL are nevoie de un suflu nou”, a completat Florin Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu