Persoanele nevaccinate nu vor fi discriminate. Florin Cîțu: Rolul acestor relaxări este de a încuraja vaccinarea

Joi, prim ministrul Florin Cîțu a vorbit din nou despre vaccinarea în România, subliniind că țara noastră este prima din blocul comunitar care a dat undă verde vaccinării copiilor. Șeful Executivului a mai spus că nu va exista discriminare între persoanele care s-au vaccinat și cele care nu au făcut acest lucru.

Premierul a subliniat că rolul relaxării măsurilor este de a încuraja vaccinarea. Acesta a vorbit și despre spațiile destinate copiilor și a precizat că se va discuta cu privire la ele.

„Noi nu discriminăm când e vorba de persoane vaccinate dacă sunt adulți sau copii. Ați văzut și la locurile de joacă. Rolul acestor relaxări este de a încuraja vaccinarea. România este prima țară din UE care a început vaccinarea copiilor, ceea ce este de apreciat. Dacă este vorba de spații destinate copiilor vă referiți? Da, ne vom uita și la acest lucru”, a declarat Cîțu.

Vaccinarea copiilor a început de marți

La finalul lunii mai, premierul Florin Cîțu a anunțat că adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați prin Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”.

Programul este structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională – managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor şi va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului, Mădălina Turza.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat încă de sâmbătă că vaccinarea în România pentru această categorie de vârstă va începe peste câteva zile.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea