Proiectul de digitalizare a României are toată susținerea Guvernului

Declarația a fost făcută după ce Florin Cîțu a participat, miercuri, la Palatul Victoria, la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei.

„Cetățenii și companiile trebuie să comunice simplu, rapid și eficient cu instituțiile statului, să aibă o singură interfață și să nu fie plimbați de la o autoritate la alta. Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației, la care am participat astăzi, împreună cu mai mulți colegi din Cabinet”, a scris premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Este nevoie de decizii bune și rapide

Potrivit celor spuse de Florin Cîțu, vor fi alocate fondurile necesare pentru proiectul de transformare digitală a României și va fi corelat cu PNRR.

Digitalizarea administrației și reducerea birocrației sunt priorități asumate deschis de Guvern. Mă voi implica foarte mult pentru ca lucrurile bune, îndelung așteptate de români, să se întâmple cât mai repede. Chiar mâine, în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani.

Am solicitat miniștrilor să implice în acest comitet interministerial, ce va funcționa în cadrul mai multor grupuri de lucru, cei mai buni specialiști, dar și persoane cu putere de decizie. Este nevoie de decizii bune și rapide. Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru acest proiect de transformare digitală a României și îl vom corela cu Planul Național de Redresare și Reziliență”, a conchis Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea