Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul PSD Mihai Tudose a reacționat după prezentarea PNRR de către premierul Florin Cîțu.

Acesta susține că cele trei scenarii anunțate de Guvern vor avea nevoie de un al patrulea, pentru „victimele proastei guvernări”. El a mai adăugat faptul că cele trei scenarii construite de PNL pornesc de la varianta absorbției integrale a subvențiilor europene și diferă în funcție de gradul de accesare a împrumuturilor.

„Scenariul 4: După Cîțu, potopul!

Guvernul a anunțat că lucrează cu trei scenarii în cazul PNRR. Mă tem că noi, ceilalți, victimele actualei proaste guvernări, trebuie să luăm în calcul un al patrulea scenariu. După toate indiciile de până acum – de la chinurile facerii planului de redresare și reziliență, la criticile Comisiei Europene – al patrulea scenariu riscă să fie cel mai probabil.

Celelalte trei, pe care se construiește propaganda lui Cîțu în cursa pentru șefia tot mai micului Partid Liberal, pornesc toate de la varianta absorbției integrale a subvențiilor europene și diferă în funcție de gradul de accesare a împrumuturilor (deloc, 33% sau 100%)”, a scris Tudose pe Facebook.

”După Guvernul Cîțu, potopul”

Totodată, deputatul PSD se întreabă ce se va întâmpla dacă Guvernul condus de Florin Cîțu nu va reuși să acceseze integral subvențiile și cine ar urma să plătească în acest caz.

El a făcut referire și la reformele din sistemul de pensii și sistemul public. Acesta a mai adăugat că cel mai realist scenariul este acela că după ”Guvernul Cîțu, va veni potopul”.

„Și dacă Guvernul Cîțu nu reușește să acceseze integral subvențiile, în schimb va fi campion la ce se pricepe mai bine, adică la împrumuturi? Cine plătește în cazul ăsta? Dar pentru oalele sparte în numele reformelor la care s-au angajat, în privința pensiilor, angajaților din sistemul public și a companiilor de stat? Că așa ne-a prevenit Ghinea: ”Piesa de rezistenţă a programului sunt reformele”.

Ca să vezi, și noi care credeam că-s investițiile, așa cum v-ați lăudat de un an încoace, de când tot moșiți planul… După Guvernul Cîțu, potopul – ăsta-i cel mai realist scenariu de lucru!”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin