Situație critică la Centrala Nucleară Cernavodă. Un jandarm care asigura paza s-a împușcat în cap. Totul s-a petrecut în timpul serviciului. Momentul cutremurător s-a consumat marți dimineață la Centrala Nuclearo-Electricp de la Cernavodă. Jandarmul s-a împuşcat la scurt timp după ce intrase de serviciu.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de prim-ajutor, printre care şi elicopterul SMURD.

Reprezentanţii Unităţii Speciale 72 Protecţie Instituţională “Anghel Saligny” din Cernavodă au anunţat că un jandarm s-a împuşcat marţi dimineaţă, în timp ce se afla în serviciu.

“El intrase în dispozitiv, a stat de vorbă cu colegii, aceştia au afirmat că nu era abătut sau supărat şi apoi a luat această decizie”, au afirmat reprezentanţii Unităţii Speciale.

Adevărul despre jandarm: Se pare că a avut o tentativă de suicid

Colonelul Nicolae Dan, purtător de cuvânt la Unitatea Speciala de Jandarmi Cenavodă, a dat mai multe informații pentru ZiuadeConstanța.

”Este vorba despre un coleg de-al nostru, care din primele informații se pare că a avut o tentativă de suicid. A fost ridicat de ambulanță, iar cazul va fi preluat de către Unitatea de Parchet competentă.”, a spus el pentru sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Anamaria Stoica, a dat detalii despre cele întâmplate. Ea a susținut că pompierii au fost solicitaţi să intervină la Cernavodă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de prim-ajutor, elicopterul SMURD şi o maşină de stingere.

În aceste momente, jandarmul a fost supus manevrelor de resuscitare. Pacientul este în comă, a fost intubat de medicul de la elicopter. El urmează să fie transportat la spital, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica. Bărbatul a fost preluat de elicopter și este transportat la Spitalul Județean Constanța.

Potrivit primelor informații, jandarmul care s-a împușcat are aproximativ 43 de ani.

El făcea parte din Unitatea Specială 72 Protecţie Instituţională “Anghel Saligny”. Această unitate asigură paza CNE Cernavodă. .