Marcel Ciolacu cere demisia lui Florin Cîțu: România normală nu poate fi construită cu un premier penal

Potrivit celor scrise de șeful PSD într-o postare realizată pe pagina sa de socializare, social democrații solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal.

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului! O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!

PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal! Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!
Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze…de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîțu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ce a făcut Florin Cîțu atunci când era în SUA?

Cîţu este licenţiat în Ştiinţe Economice la Grinnell College din Iowa, unde a absolvit în anul 1996. El a urmat apoi un masterat în Ştiințe Economice în cadrul Iowa State University, precum și un doctorat la aceeași universitate, în Macroeconomie și Afaceri Internaționale, însă fără a susţine lucrarea de disertaţie.

Iată însă că iese la iveală şi altceva din perioada petrecută de actualul premier în Statele Unite! Potrivit unui document oficial din luna anul 2000, Florin Cîţu ar fi fost încarcerat pentru două zile în SUA, relatează Flux24.ro.

Actualul premier, care avea atunci 28 de ani, ar fi petrecut două nopţi după gratii după ce ar fi fost prins sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, legislaţia americană nefăcând diferenţă între cele două.

Documentul provine de pe site-ul Curţii de Justiţie a statului Iowa. Infracţiunea lui Florin Cîţu a fost înregistrată pe data de 3 decembrie 2000. El a fost reţinut pentru două zile şi a trebuit să plătească o amendă de 1.000 de dolari. Florin Cîţu şi-a recunoscut fapta în faţa unui judecător american.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu