Marcel Ciolacu aruncă bomba serii! FMI va veni în România. Țara s-a îndatorat foarte mult

Marcel Ciolacu a preciza că Fondul Monetar Internațional (FMI) va veni în România în luna ianuarie a anului viitor. El spune că țara noastră este statul european cu cel mai mare deficit și că acest lucru trebuie oprit.

„În ianuarie o să să vină FMI. Suntem statul european cu cel mai mare deficit. Acesta trebuie oprit. Toată lumea a băgat bani în capital autohton, în afara României. Urgența este să-și ocupe funcțiile din partide. O să vedeți ce o să pățim cu valul patru din lipsa vaccinării. E un an ratant, cu un deficit bugetar de 10 la sută. Să vedem cu cât se închide euro, cred că va depăși 5 lei.”, spune acesta.

Cea mai mare inflație

În același timp, Marcel Ciolacu spune că România va avea parte de cea mai mare inflație pe care a avut-o în ultimii 30 de ani. El a a mai spus că România a ajuns la un grad de îndatorare mult mai mare ”pe care nu îl mai putem suporta”.

”Urmează cea mai mare inflație pe care a avut-o România în ultimii 30 de ani.

Premierul a primit o scrisoare de la Comisie în care se spune cum trebuie să se încadreze România în următorii ani. Am ajuns la un grad de îndatorare pe care nu-l mai putem suporta.

Nu mai poți mări nici un venit în sistemul bugetar”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu