Într-o postare pe rețeaua personală de Telegram, purtătoarea de cuvânt a MAE Rusia, Maria Zaharova susține că Ucraina nu a scăpat de corupție, în ciuda promisiunilor făcute. Totodată, ea a adăugat că dominația oligarhilor și problemele legate de supremația legii încă există la Kiev, scrie agenția TASS.

Ea a subliniat și observațiile privind situația din economia Ucrainei pe care Ljungman le-a prezentat într-un interviu acordat publicației ucrainene în limba engleză, Kyiv Post.

«Finanțistul s-a străduit să se exprime cât mai delicat. Banilor le place tăcerea, iar Fondului Monetar îi place tăcerea totală. El a îndemnat la îmbunătățirea climatului investițional, cu aluzie fină la faptul că, ”din când în când”, potențialii investitorii își exprimă îngrijorarea cu privire la situația legată de supramația legii în stat, drepturile de proprietate și corupție», a arătat Zaharova pe Telegram.

Ucraina, dominată de corupție în ciuda promisiunilor făcute

În același timp, fostul reprezentant permanent al FMI ”a ținut o scurtă prelegere despre economie”. Mai exact, ea trage un semnal de alarmă asupra faptului că dominația oligarhilor și a grupurilor de business sunt o frână pentru investiții.

În ceea ce privește atitudinea noului reprezentat permanent al FMI, Zaharova a adăugat că Ljungman a dat dovadă de delicatețe și, în acest moment, nu a explicat ce țară a avut în vedere. Totodată, ea a mai adăugat că statul are un drum lung de parcurs până când va ajunge să fie într-adevăr independent financiar și stabil economic.

”În general, dacă este să folosim frazele îngrijite ale suedezului, statul mai are mult de mers pe drumul spre independența financiară și stabilitate economică”, a concluzionat Zaharova.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, a mai adăugat și câteva citate din președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și lozinci ale partidului aflat la guvernare ”Sluga naroda” (”Servitorul poporului”), care au promis, atât înainte, cât și după victoria în alegeri, să stopeze corupția și să lupte împotriva puterii oligarhilor.