Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță noi restricții odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID. Mai exact, acesta a spus care vor fi condițiile în care se vor desfășura cele două evenimente anunţate la sfârşitul acestei săptămâni în Capitală.

Este vorba despre ”Bucharest Pride” care va avea loc sâmbătă, pe Calea Victoriei, dar şi mitingul organizat de Asociația Noua Dreaptă. Potrivit prefectului Capitalei, marșul Noii Drepte va avea loc între orele 11:00 și 14:00, iar membrii organizației își vor exprima susținerea față de familia tradițională.

În ceea ce privește noile reguli impuse, Alin Stoica anunță că masca de protecție va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, iar distanța fizică trebuie să fie de minimum 1 metru. Totodată, persoanele care vor împărți materialele vor fi nevoite să poarte mânuși de protecție și să se dezinfecteze constant.

„Conform hotărârii de Guvern care prelungeşte starea de alertă pentru încă 30 de zile începând de mâine, păstrează aceste reguli care au fost şi în perioadele anterioare. Astfel de manifestaţii pot fi organizate cu maxim 500 de persoane şi manifestaţiile despre care ştim că se vor întâmpla pe 14 sunt autorizate pe baza cererilor făcute, pentru un număr de 500 de persoane.

Din câte ştiu, solicitarea pe care dumnealor a făcut-o la Primăria Capitalei a fost pentru 500 de persoane. Evident, nu putem să aplicăm alte reguli, decât cele prevăzute de lege”, a spus Alin Stoica, la Antena 3.

Starea de alertă se prelungește

În același timp, prefectul Capitalei a mai precizat că măsurile aplicate sunt prevăzute deja în hotărârea de Guvern. El a adăugat că nu se vor impune alte măsuri decât cele de până acum sperând ca numărul infectărilor să nu crească mai mult de atât.

”Toate măsurile de siguranţă pe care le aplicăm sunt cele prevăzute în hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă sau o prelungesc. Nu vom avea alte măsuri, decât cele care sunt deja instituite prin hotărârile de Guvern şi care sunt în aplicare oricum de mai multă vreme. Şi în perioada anterioară de 30 de zile au fost în aplicare aceleaşi măsuri.

Avem pragurile pe care sperăm noi, să nu le atingem prea curând, de 2 la mie, sau de 3 la mie, de la care se vor institui alte tipuri de măsuri de protecţie pentru populaţie împotriva virusului”, a mai adăugat prefectul Capitalei.