Raed Arafat nu exclude o întoarcere la situația dinainte de 1 august! În timp ce o mare parte dintre români se află în concedii și par a fi uitat complet de pandemie și restricții, Raed Arafat veghează.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne susține că o evoluție nefavorabilă a ratei de incidență a infectărilor va conduce la revenirea unor măsuri mai stricte de protecție.

Raed Arafat nu exclude o întoarcere la situația dinainte de 1 august! Avertisment pentru români

Raed Arafat – șeful DSU a declarat că, în prezent, nu există localități în România în care incidența a ajuns la 1 la mie.

Însă, dacă vom ajunge la incidența de 2, acesta spune că ne vom întoarce la situația dinainte de 1 august.

”Mai avem județe care merg spre 1 la mie, dar încă suntem departe. La 2 la mie deja anumite activități, întălniri foarte mari, de exemplu festivaluri, vor putea participa cei vaccinați, și ne întoarcem la situația dinainte de 1 august”, a declarat Raed Arafat, luni seara, la un post TV, potrivit realitatea.net.

„România nu a luat măsuri extreme, dar acest lucru trebuie balansat de reguli de bază: purtarea măștii, respectarea condițiilor de igienă și recomandarea vaccinării”, a mai spus Raed Arafat.

„La noi nu este o relaxare largă. Sunt niște reguli foarte clare, dar nu întotdeauna regulile sunt respectate.

Masca nu este eliminată. Este cea mai importantă măsură de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, în trenuri, în autobuze, în autocare – este obligatorie”, a mai spus șeful DSU, potrivit sursei citate.

Măsurile vor fi anunțate în timp util

În context, Raed Arafat a declarat de curând că orice fel de măsuri noi bazate pe ratele de incidență vor fi anunțate în timp util pentru toată lumea, dar că acum nu se prevede aplicarea unei asemenea măsuri dure pentru țara noastră, deci n-ar trebui să ne facem prea multe griji.

”La acest moment acolo avem obligatorie purtarea măștii, ați văzut că noi nu am renunțat la mască în interior și din ce am văzut, se respectă. Dacă vor fi alte măsuri pe incidență, acestea vor fi anunțate, dar la acest moment nu se prevede decât purtarea măștii și măsurile de bază, adică distanțarea, toate aceste aspecte care acum se aplică.

Acolo chiar nu am renunțat la ele, la mască în interior în zonele aglomerate nu s-a renunțat nici la ultima hotărâre de guvern de relaxare a unor măsuri. Am rămas pe mască în transportul public în comun, în zonele închise, în spațiile închise, în birouri, cu excepția locului unde sunt numai vaccinați până la un anumit număr.

Deci toate aceste aspecte au fost păstrate, tocmai pentru că este o măsură simplă, de bază, care poate să permită protecție.”, a explicat șeful DSU.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.