Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, marți, înaintea ședinței Biroului Executiv Național al PNL, despre declarațiile făcute luni seara de Ludovic Orban. Președintele partidului a criticat Guvernul pentru PNRR și campania de vaccinare.

Premierul spune că nu a văzut declarațiile dar „pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL”. Florin Cîțu a declarat că toți cei care critică campania de vaccinare ar trebui să se implice mai mult

Ludovic Orban a criticat guvernul pentru că nu a reușit să aibă PNRR-ul aprobat până la această dată, dar și pentru că trenează campania de vaccinare. „Trebuia mai mult interes”, a spus Ludovic Orban luni seara, la Digi24.

Florin Cîțu: Declarația pare o retorică PSD

Întrebat despre această declarație, premierul Florin Cîțu a declarat: „Nu am văzut declarația, dar pare o retorică PSD. Pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL. Am văzut această retorică mai mult la PSD decât la Partidul Național Liberal”.

De asemenea, Florin Cîțu a răspuns și provocării lansate de Orban, care a spus că va demisona de la șefia Camerei Deputaților dacă pierde alegerile din partid și a sugerat că și premierul ar trebui să facă același lucru.

„Eu sunt în cursă pentru funcția de președinte al PNL, celălalt obiectiv al meu este să avem o guverne cât mai bună”, a declarat Florin Cîțu.

În ceea ce privește campania de vaccinare, premierul spune că toți cei care critică ar trebui să se implice mai mult.

„Am fost prima țară care a relaxat condițiile și am avut vaccin la liber. În continuare avem vaccin și din punctul meu de vedere valul patru nu se va justifica atâta timp cât avem vaccin. Doar dacă ne vaccinăm scăpăm de pandemie. Avem campanii: orașul vaccinează satul. Am vorbit și cu primarii si toți trebuie să ne implicăm. Toți cei care critică să se implice în această campanie de vaccinare. Succesul unei campanii de vaccinare îl vedem în numărul de persoane infectate”, a declarat prim-ministrul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea