Guvernul Cîțu, criticat dur de Ludovic Orban. Trebuia să acorde mai mult interes vaccinării

Ludovic Orban a fost întrebat ce părere are despre activitatea Executivului și dacă este mulțumit de ceea ce a făcut Guvernul până acum. Fostul premier a spus că mereu este loc de mai bine.

Ulterior, întrebat care sunt aspectele care îl nemulțumesc, șeful Camerei Deputaților a spus că România nu se află printre primele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR-ul.

 „Nu suntem printre primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul (Planul Național de Redresare și Reziliență – n.r.) şi aici readuc aminte că noi (guvernul sub conducerea lui Ludovic Orban – n.r.) am elaborat un PNRR pe care deja îl şi transmisesem spre negocieri informale la nivelul Comisiei Europene, care a fost schimbat fundamental, şi iată că nu suntem în primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul şi care deja au trageri (din fondurile europene – n.r.)”, a afirmat Ludovic Orban.

Ce părere are despre campania de vaccinare

Liderul PNL a mai fost întrebat ce părere are depsre campania de vaccinare. Ludovic Orban a spus că se putea mai bine și în ceea ce privește vaccinarea românilor împotriva coronavirusului.

„Aduceți-vă aminte, noi am pornit bine, după care, la un moment dat când a scăzut intenția de vaccinare și n-a mai existat o asemenea deschidere din partea cetățenilor la vaccinare, nu s-a apelat la niște instrumente. Aici trebuiau puse în mișcare foarte multe forțe, trebuia un pic mai mult interes din partea guvernului, din partea ministrului sănătății, din partea prefecților, din partea direcțiilor de sănătate publică, din partea primarilor, care trebuiau coresponsabilizați, poate chiar motivați pentru o creștere a ratei de vaccinare.

Eu i-aș fi stabilit inclusiv premii, introduse așa cum am discutat, cum am stabilit și în coaliție, inclusiv pentru cei care se vaccinează. După aceea, eu nu cred că trebuie pedepsiți cei care s-au vaccinat, pe de altă parte, cum îi premiem pe cei care s-au vaccinat? Dacă iarăși crește rata incidenței și se apelează din nou la măsuri de restricție, măsurile de restricție nu trebuie să fie valabile pentru cei vaccinați, pentru că nu putem să-i pedepsim și pe cei vaccinați, și pe cei care nu se vaccinează”, a arătat Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea