Rareș Bogdan explică de ce l-a nominalizat Klaus Iohannis pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Acesta a spus că speră ca politicianul să nu fi venit în fața președintelui fără să aibă o majoritate

”Președintele a luat act de propunerile partidelor și l-a ales pe cel cu mai mulți parlamentari. Noi vom sta de vorbă cu domnia sa și vom merge cu mandatul BPN. Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate. Le propun să fie atenți la nevoile oamenilor. Vom sta de vorbă împreună, vom lua toate deciziile în BPN.

Așteptăm ca domnul Cioloș să își finalizeze discuțiile cu AUR și PSD. Eu sper ca el să nu fi venit în fața președintelui cu o ofertă de a fi premier fără să fi avut în spate o majoritate. Dacă domnul Cioloș nu va contura o majoritate, ceea ce ar arăta o iresponsabilitate crasă, atunci președintele va face o nouă consultare cu partidele politice. Noi avem o singură propunere: Florin Cîțu!”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

Florin Cîtu, despre consultările cu președintele

Premierul Florin Cîţu vine cu noi informații după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, PNL a spus foarte clar că în acest moment nu are o majoritate şi nu poate avansa o propunere pentru postul de premier.

Totodată, el a subliniat faptul că în momentul de față, s-a conturat o majoritate votată de USR-AUR-PSD.

”Am spus foarte clar că în acest moment nu avem majoritate şi nu am avansat o propunere de premier. I-am spus domnului preşedinte căm săptămâna trecută, s-a conturat o majoritate, votată, USR- AUR- PSD şi aceasta este majoritatea la care ne uităm în acest moment”, a spus Cîţu.

În același timp, preşedintele PNL a mai ținut să precizeze că până la o decizie finală, Guvernul îşi va face în continuare datoria şi va administra această perioadă dificilă prin care trece România. El a subliniat faptul că vor fi folosite toate resursele pentru ca populația să nu resimtă atât de mult efectele facturilor care au explodat.